Γιατί Tessera?

Γιατί Tessera.

Ο αριθμός τέσσερα (4) είναι θεμελιώδης για την ισορροπία της φύσης. Τέσσερα είναι τα στοιχεία της φύσης, τέσσερις οι κλιματικές εποχές του χρόνου και τέσσερα τα σημεία του ορίζοντα.

Παντού μέσα στη φύση συναντάμε ζεύγη αντίρροπων δυνάμεων που ευθύνονται για την τέλεια ισορροπία της. Γη και αέρας, φωτιά και νερό, χειμώνας και καλοκαίρι, άνοιξη και φθινόπωρο, Βορράς και Νότος, Δύση και Ανατολή είναι μόνο μερικά από τα δίδυμα ζεύγη που συνθέτουν το σημαντικότερο στοιχείο της φύσης, την τέλεια αναλογία της.

Για εμάς Tessera σημαίνει ακριβώς αυτό: τελειότητα και αρμονία. Αντιπροσωπεύει την τελειότητα της ελληνικής φύσης που μας προσφέρει απλόχερα τα εξαιρετικά προϊόντα της με τις μοναδικές μυρωδιές και γεύσεις.

Tessera είναι το πάντρεμα της εύφορης ελληνικής γης με τον ευεργετικό ελληνικό ήλιο και το μεσογειακό κλίμα. Είναι η «χρυσή αναλογία» ανάμεσα στην υψηλή διατροφική και θεραπευτική αξία των ελληνικών βοτάνων με το μεθυστικό άρωμα και την εξαίσια γεύση τους.

Tessera ονομάζονται επίσης οι ψηφίδες των εντυπωσιακών μωσαϊκών που συναντάμε σε κάθε γωνιά της Μεσογείου ως χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό γνώρισμα της περιοχής από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Για τη μεσογειακή κουζίνα, αντίστοιχα, τα αρωματικά φυτά θα λέγαμε ότι είναι οι «ψηφίδες» του ζωηρού μωσαϊκού γεύσεων, αρωμάτων και χρωμάτων που χαρακτηρίζει τη μεσογειακή διατροφή καθώς αποτελούν τη βάση για κάθε πιάτο της.