ΛουίζαΛΟΥΪΖΑ


Η λουίζα είναι ένα ιδιαίτερα αρωματικό βότανο με καταπραϋντική δράση και έντονο άρωμα λεμονιού. Η ελληνική λουίζα είναι ευρέως γνωστή για την ανώτερη ποιότητα, το δυνατό άρωμα και την καθαρή γεύση της χάρη στις εξαιρετικές κλιματικές και εδαφικές συνθήκες της Ελλάδας.

Για να διαπιστώσετε την ανωτερότητα της δικής μας οργανικής λουίζας, απλά τρίψτε ελαφρά τα φύλλα της ώστε να αναδυθεί το ασύγκριτο άρωμά της. Προέρχεται από τα Πιέρια Όρη όπου καλλιεργείται με τη μικρότερη δυνατή ανθρώπινη συμμετοχή.

Θεωρείται ευρέως ως άριστο χωνευτικό και καταπραϋντικό για το στομάχι και το πεπτικό σύστημα. Λόγω της ιδιαίτερα ενισχυμένης διουρητικής δράσης του, θεωρείται επίσης από πολλούς ότι βοηθάει στη λιποδιάλυση και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

H βιολογική μας λουίζα διατίθεται με τη μορφή αποξηραμένων φύλλων σε συσκευασία 15g.

Μαγειρική: Χάρη στο έντονο άρωμα λεμονιού που τη χαρακτηρίζει, η λουίζα χρησιμοποιείται συχνά για να αρωματίσει ψάρια, θαλασσινά και μαρινάδες κρεατικών. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή πικάντικων σαλτσών και ως μυρωδικό σε σαλάτες.

Η λουίζα είναι ένα ιδιαίτερα αρωματικό βότανο με καταπραϋντική δράση και έντονο άρωμα λεμονιού.

Αφέψημα: Για την παρασκευή αφεψήματος τοποθετήστε ένα γεμάτο κουταλάκι με φύλλα λουίζας (περίπου 1 γραμμάριο) σε ένα φλιτζάνι τσαγιού ή καφέ και στη συνέχεια προσθέστε φρέσκο βρασμένο νερό (90° C). Μετά από 5-7 λεπτά αφαιρέστε τα φύλλα από το φλιτζάνι κι απολαύστε ένα μυρωδάτο αφέψημα. Πίνεται ζεστό ή κρύο.