ΡίγανηΡΙΓΑΝΗ


Η ελληνική ρίγανη είναι ένα αυτοφυές αρωματικό φυτό που ευδοκιμεί κυρίως σε ορεινές και βραχώδεις περιοχές. Η ονομασία της προέρχεται από την αρχαία λέξη «ὀρίγανον», μια σύνθεση της λέξης «όρος» (βουνό) και του ρήματος «γανοῦσθαι» (αγαπώ, θέλγω), υποδηλώνοντας τη φυσική προτίμηση της ρίγανης για τα μεγαλύτερα ύψη των Μεσογειακών βουνών.

Η ποιότητα της ρίγανης προσδιορίζεται κυρίως από το ποσοστό του αιθέριου ελαίου που περιέχει (ριγανέλαιο). Έχει αποδειχτεί ότι η ρίγανη που ευδοκιμεί στα μεγαλύτερα υψόμετρα της Μεσογείου παρουσιάζει τα υψηλότερα ποσοστά αιθέριου ελαίου και για το λόγο αυτό η ελληνική βουνίσια ρίγανη θεωρείται από τις καλύτερες στον κόσμο.

Ακολουθώντας πιστά αυτή την αρχή, επιλέξαμε τις ιδανικές συνθήκες των Πιερίων Ορέων στην Κεντρική Μακεδονία για να καλλιεργήσουμε την εξαιρετικής ποιότητας βιολογική ρίγανή μας που ξεχωρίζει για τη φρεσκάδα και το έντονο άρωμά της.

Η βιολογική μας ρίγανη διατίθεται τριμμένη σε συσκευασίες 50g.

Μαγειρική: Η ρίγανη είναι το διασημότερο βότανο στην Ελλάδα με το όνομά της να είναι ταυτόσημο της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Τη συναντάμε καθημερινά μεταξύ άλλων σε πολλές συνταγές μαγειρευτών πιάτων, στην παγκοσμίως γνωστή χωριάτικη σαλάτα, σε σάλτσες τομάτας και σε ψητά κρέατα.

Η ονομασία της προέρχεται από την αρχαία λέξη «ὀρίγανον», μια σύνθεση της λέξης «όρος» (βουνό) και του ρήματος «γανοῦσθαι» (αγαπώ, θέλγω), υποδηλώνοντας τη φυσική προτίμηση της ρίγανης για τα μεγαλύτερα ύψη των Μεσογειακών βουνών.