Τσάι του ΒουνούΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ


Το ελληνικό τσάι του βουνού (σιδερίτης) είναι ιδιαίτερα δημοφιλές από την αρχαιότητα για την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση του. Καταπραϋντικό και αρωματικό αποτελεί τέλεια επιλογή για στιγμές χαλάρωσης και ιδανικό σύμμαχο έναντι του κοινού κρυολογήματος.

Το δικό μας βιολογικό τσάι του βουνού καλλιεργείται στα Πιέρια Όρη κάτω από μια τέλεια σχέση ισορροπίας ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση. Συλλέγεται με το χέρι και αποξηραίνεται φυσικά ώστε να διακρίνεται πάντα από το δικό του χαρακτηριστικό φυσικό άρωμα.

Το τσάι του βουνού με απαλή κι ευχάριστη γεύση αποτελεί ένα από τα αγαπημένα βότανα των Ελλήνων και μπορεί να συνδυαστεί με μέλι, κανέλα ή λεμόνι για ένα υπέροχο αφέψημα.

Το βιολογικό μας τσάι του βουνού διατίθεται αποξηραμένο σε συσκευασία 25g.

Αφέψημα: Για την παρασκευή αφεψήματος τοποθετήστε ένα γεμάτο κουταλάκι με τσάι του βουνού (περίπου 1 γραμμάριο) σε ένα φλιτζάνι τσαγιού ή κάφε και στη συνέχεια προσθέστε βρασμένο φρέσκο νερό (90° C). Μετά από 5-7 λεπτά αφαιρέστε τα φύλλα από το φλιτζάνι κι απολαύστε ένα μυρωδάτο αφέψημα. Πίνεται ζεστό ή κρύο, σκέτο ή με μικρή δόση μελιού ή ζάχαρης. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κανέλα ή στυμμένο λεμόνι.

Το δικό μας βιολογικό τσάι του βουνού καλλιεργείται στα Πιέρια Όρη...